Stichting LaterTheater

Kindertheater: de Knuvvelfabriek

Een interactieve kindervoorstelling met muzikale elementen. Ook volwassen begeleiders kunnen mee naar de voorstelling en ze zullen er net zo van genieten. Het verhaal speelt in de showroom van een speelgoedfabriek. De directie is heel zenuwachtig. Want er komt een rijke klant aan. Dus alles moet tip-top in orde zijn. Maar de directie heeft het niet meer in de hand. En zelfs de bewaker heeft dat niet. Wat gebeurt er toch allemaal, als ze even weg zijn? Kunnen de kinderen helpen? Komt het allemaal nog wel op zijn pootjes terecht? Wie dat allemaal graag wil weten, moet komen kijken en luisteren. 

In het verhaal is op speelse wijze een moraal verwerkt.

De Knuvvelfabriek is opgezet met steun van Fonds 1818.  Aan de hand van een verhaal van een van de spelers, maakten zeven spelers zelf deze voorstelling. In de Knuvvelfabriek spelen: Mirjam Angenent, Samantha Braat, Jo Creemers, George Devdariani, Martin Fokkema, Moniek van Gils en Robert Roelink. In oktober 2009 is de eerste versie van de voorstelling een aantal malen opgevoerd. In Delft (wijkcentra de Vleugel en Delft Noord), in Nootdorp (CulturA) en in Den haag (scholen).

Dankzij een subsidie van de gemeente Delft en met speladviezen van www.jeanniecharlene.com  is de voorstelling aangepast en verbeterd en nogmaals opgevoerd in DOK-centrum, Library Concept Centre, Delft, en wel tijdens de Krokusvakantie op woensdagmiddag 24 februari 2010, twee maal. De toegang was gratis.

Meer over het stuk en de spelers: zie elders op deze site.